Katolska kyrkan i Växjö vägrades ringa i klockor

När katolska Sankt Mikaels församling ansökte om tillstånd för att ringa i en klocka ett par minuter varje söndag, blev det blankt nej. Men när muslimerna vill ropa ut att islam styr över Växjö blev det klartecken.

ISLAMISERINGEN. Det är Smålandsposten som uppmärksammar den bisarra historien. Stadens muslimer fick nyligen tillstånd att ha böneutrop varje fredag på Sommarvägen, mittemellan invandrartäta Araby och ett svenskt villaområde. Polisen bedömde att ropandet får uppgå till hela 110 decibel, vilket också är gränsen för de flesta hårdrockskonserter. Inga problem!

Men när Sankt Mikaels församling häromåret ansökte om att få sätta upp en klocka utanför sin kyrka i ett annat villaområde blev det tvärstopp. Klockringningar? Herregud, det kan ju störa människor i landet som har varit kristet i tusen år!

Kyrkoherden Ingvar Fogelqvist förklarar sorgset för reportern att de nu bara har en liten klocka inomhus som de får pingla i när församlingsmedlemmarna kommer till gudstjänst.

– Det var ingen stor kyrkklocka vi ville sätta upp utomhus utan en mindre vällingklocka. Nu när muslimerna fick tillstånd sa vi först på skämt och sedan på allvar att vi nog borde ansöka igen.

Den försynte prästen säger att han inte tror att de flesta i omgivningen runt kyrkan skulle ha någonting emot att höra klockringning under ett par minuter på söndagen.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!