Lugnt på Sweden Rock Festival – trots mängder av vita män

Festivaler har tyvärr blivit synonymt med sexuella övergrepp. På Sweden Rock Festival är det däremot tvärtom. Vad kan det bero på?

KVINNOFRID. Sweden Rock Festival är över för i år och många besökare vittnar om den bästa festivalen någonsin. Vädret var strålande, festivalen slog publikrekord och många välkända band stod som vanligt på scen.

Hårdrock är något som traditionellt mest lockar en mestadels vit publik och likaså är det på Sweden Rock. Efter avslutad festival rapporterar polisen att det var få brott trots det stora antalet människor. Runt 40 stölder, några fall av misshandel och några få narkotikabrott, något som får anses normalt.

— För att vara så många människor på samma plats har vi haft få brott, säger Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör till SVT.

Inga rapporterade våldtäkter eller sexualbrott över huvud taget. Enligt rådande feministiska teorier borde denna stora samling med främst vita, heterosexuella, medelålders män vara ett veritabelt helvete för de stackars kvinnor som vågat sig dit.

I stället visade det sig att Sweden Rock är en av de tryggaste platserna i Sverige, hemskt nog. Givetvis tack vare, inte trots, bristen på mångkultur och den stora mängd vita män som är beredda att försvara kvinnorna. Låt hela Sverige blir som Sweden Rock Festival!

 

Kommentarer