”Flyktingar” slängde kläder skänkta av Röda korset

Vid ankomsten till Spanien fick passagerarna på Aquarius nöd-paket från Röda korset. Dessa uppskattades dock inte och många valde att slänga hjälpen man fått – innan man gick ut på krogen för att festa.

UPPDATERING: Viralgranskaren rapporterar den 28 juni att nyheten är falsk. Enligt dem gavs kläderna till migranterna när de ankom till hamnen och slängdes sedan för att undvika att sjukdomar sprids. Det är, enligt Röda Korset, ett standardförfarande. Sopkärlen ska även ha varit övervakade.

På Röda Korsets facebook-sida uttrycker många sin skepsis över detta. Kläderna ligger helt öppet i vanliga sopkärl utan synlig bevakning. Ifall det fanns någon risk för smitta borde de vara inlåsta i speciella kärl. Flera undrar även varför de ens skall slängas, och poängterar att på sjukhus, där det rimligtvis förekommer mycket smittor, tvättar man helt enkelt kläderna.

Tilliten till både Viralgranskaren och Röda Korset bör vara mycket låg, men vi vill informera läsarna om denna information och låter er själva bedöma rimligheten i detta påstådda förfarande.

OTACK. Migranterna på det famösa NGO-skeppet Aquarius fick till slut anlägga Spanien efter att ha fått nej från både Italien och Malta. Lasten som mestadels bestod av afrikanska män var inget det italienska folket önskade sig och beslutet fick stort stöd hos befolkningen i Italien.

Socialistiska Spanien öppnade däremot sitt hjärta och Röda korset stod beredda att ge dessa arma flyktingar det nödvändigaste – inklusive kläder.

Oöppnad nödhjälp innehållandes kläder. Bild: Privat

Gesten verkar dock inte ha uppskattats av migranterna själva. Voice of Europe rapporterar att arga Facebook-kommentarer angående migranterna började dyka upp kort efter de kommit i land. Gåvorna från Röda korset var inte uppskattade och slängdes sonika i en container utanför den lokal där migranterna huserade. Vissa av ”nödpaketen” hade slängts helt oöppnade. Kan det ha varit fel färg?

Inte konstigt

Att dessa ”nyspanjorer” inte var intresserade av Röda korsets hjälp är kanske inte så konstigt. Källor till Voice of Europe såg Aquarius ”flyktingar” på en restaurang samma kväll de anlände där de betalade maten med €100-sedlar.

Även de yngre passagerarna som fått boende i semesterorten Alicante sågs festa samma kväll. Detta trots den ”chock” och de ”traumatiska upplevelser” som spanska liberala kommentatorer påstår att de utsatts för.

Chocken fick i stället några studenter som bodde i Alicante stå för. När Aquarius-migranterna kom, fick de helt enkelt flytta på sig trots att de betalt hyran.

Lokalbefolkningen är givetvis upprörd och i vissa fall förvånade över den totala bristen på tacksamhet.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!