Mansfri festival granskas av DO – så långt har vansinnet alltså gått

Musikfestivalen Statement festival ska hållas i slutet av augusti i Göteborg. Festivaler och sommar är inget underligt, men det som skiljer denna festival från andra är att de drar ”jämställdheten” till en ny nivå. Män är nämligen inte välkomna. Detta har nu fått DO att inleda tillsyn mot festivalen.

MANSFRITT. Det var efter de många och uppmärksammade sexuella övergreppen och trakasserierna i efterdyningarna av de senaste årens extrema massinvandring som SR-medarbetaren Emma Knyckare tog initiativet för en musikfestival utan män, eller snarare, utan ”cis-män” (kort sagt en helt vanlig man som inte tror sig vara något annat än just en man).

Mansproblem

I den feministiska diskursen ingår nämligen idén om att sexuella trakasserier handlar om män. Gruppen män klumpas ihop och blir kollektivt skyldiga till dylikt beteende varför det blir ett ”mansproblem”. Lösningen blir då att få bort männen, för då blir allt bra. Under Sweden Rock gick det förvisso bra att ha en massa män i publiken – inte ett enda sexualbrott rapporterades. Mindre bra gick det under Pridetåget i San Fransisco då ett bunkaslagsmål med bara kvinnor utbröt.

Man kan också, om man vill, använda det klassiska argumentet från just vänstern om att man inte kan prata om ”alla” i en diskussion; ”alla invandrare” är inte okej, inte heller ”alla muslimer”. Däremot går ”alla män” utomordentligt bra eftersom män utesluts från festivalen i Göteborg, för att de är män.

Värre blir det när man läser på festivalens hemsida. Där misstänkliggör man till råga på allt alla män på ett sätt som om det gjordes om någon annan folkgrupp hade renderat i åtal, dom och kanske fängelse. Man skriver


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!