15 000 sydafrikanska bönder vill fly till Ryssland

De svarta mördarnas kampanj för att få bort de vita bönderna från Sydafrika verkar lyckas. Med brutala tortyrmord och den nya lagen som ska beslagta farmerna ifrån de vita, ger allt flera vita sydafrikaner upp sitt land.

FRISTAD. De vita boernas situation i Sydafrika blir allt allvarligare. Att vara bonde räknas som det farligaste yrket i Sydafrika och risken att bli mördad är dubbelt så hög som för en polis, och fyra gånger så hög som för befolkningen i stort.

Via lagarna i Black Economic Empowerment-akten diskriminerar staten sin vita befolkning för att rätta till påstådda orättvisor. Nyligen röstades en så kallad landreform igenom som ska användas för att stjäla land från vita bönder – utan kompensation.

Attacker på vita bondgårdar har blivit vardag och det är svårt att förstå den otroliga grymhet dessa attacker genomförs med. Utpräglad tortyr och våldtäkt, även på små barn, är mera regel än undantag. Detta är inte rån eller stöld. Det är en terrorkampanj för att skrämma bort bönderna från den mark de har brukat i generationer. Många boer väljer trots detta envetet att stanna kvar eftersom de, med all rätt, ser Sydafrika som sitt hemland. Frågan är hur länge de orkar hålla ut när framtiden ser allt mörkare ut.

Många vill lämna landet, men frågan är var de är välkomna. Australiens inrikesminister erbjöd dem flyktingstatus men det skapade ett sådant politiskt tumult att erbjudandet snabbt drogs tillbaka. Nu finns det äntligen en ljusning.

Ryssland välkomnar boerna

Gästerna hälsades välkomna med en knippe vete. Bild: Rossiya 1

Ryssland har 43 miljoner hektar obrukad åkermark som behöver flitiga och erfarna bönder och i veckan anlände en delegation på 40 boerfamiljer till Stavropol-regionen där de fick ett varmt välkomnande. Enligt dem väntar upp till 15 000 sydafrikanska bönder på att följa i deras fotspår.

En av medlemmarna i delegationen, Adi Slebus, berättar för den ryska tv-kanalen Rossiya 1 att det handlar om liv och död för dem.

— Det är en fråga om liv och död – vi blir attackerade. Det har gått så långt att politikerna uppviglar till våld.

I perioden 2016-2017 skedde det 638 farmattacker, nästan uteslutande mot vita.

Adi Slebus berättade att han ser fram emot att börja bruka jorden i Ryssland.

— Klimatet här är tempererat och denna mark är skapad av Gud för jordbruk. Allt här är väldigt attraktivt.

Sedan 2014 ger ryska staten ut mark till bönder för att öka odlandet i landet. Sådan tur har inte de sydafrikanska invandrarna, de får betala för marken. De betalar 875 000 kronor för att hyra mark.

När öppnar Sverige, som säger sig ömma för personer som flyr från terror, sitt hjärta för dessa faktiska flyktingar? Tyvärr kommer nog det aldrig ske.

Källa RT
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!