Syrier i Danmark flyger hem – på semester

Socialdemokrat: ”Vi måste göra fullständigt klart att deras vistelse i Danmark är tillfällig”

I danska tidningar annonserar nu ett resebolag för att locka syrier att köpa flygbiljetter: ”Bussförbindelser från Beiruts flygplats till hela Syrien. Gäller för alla syrier som kommit till Europa.” Men alla köper returbiljett, ingen vill stanna och återuppbygga sitt land.

ASYLINDUSTRIN. Från Malmö, Göteborg och Stockholm har det libanesiska flygbolaget Nakhal länge erbjudit resor mellan Sverige och Syrien, liksom från Berlin. Sedan 15 juni flyger Nakhal syrier även från Billunds flygplats i Danmark. I stora annonser erbjuds paketresor tur och retur, med hotell om så önskas.

Det handlar alltså inte om syrier som fick en fristad i våra länder och nu återvänder hem för att hjälpa till att bygga upp sitt land, utan om ”flyktingar” som åker hem på semester. De danska socialdemokraternas talesman i utlänningsfrågor, Mattias Tesfaye, reagerar starkt på detta i en debattartikel i Berlingske och går även till angrepp på utlänningsminister Inger Støjberg.

”Jag erkänner villigt att jag spärrade upp mina ögon när Radio 24sju skickade annonsen till mig. Journalisten [från lokaltidningen Jyske Vestkysten] hade själv köpt biljett och intervjuat syriska familjer som lämnat terminalen i Billund med kurs mot hemlandet. Bakom den lilla annonsen döljer sig en större sanning om de senaste årens flyktingströmmar, nämligen att många flyktingar inte vill flytta hem.”


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!