Medborgerlig Samling har ”fel värdegrund” för Stockholm Pride

Partiledaren Ilan Sadé får inte vara med och leka

Medborgerlig Samling, som försöker ta sig in i riksdagen i höst, ville gärna ställa ut på festivalområdet vid Stockholm Pride i början av augusti. Nu har de fått veta att de inte är välkomna.

KASTRATHÖGERN KASTRERAD. Det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling ansökte i våras om plats som utställare i Stockholm Pride. Nu får man nobben från Pride, då man enligt dem inte fullt lever upp till den heliga värdegrunden.

Medborgerlig Samling är ett borgerligt parti som grundades som en missnöjesyttring i samband med Decemberöverenskommelsen. Partiet kallar sig själva en riktig höger och har bland andra attraherat debattörer som Katerina Janouch och Alexander Bard. Man har samtidigt tagit tydligt avstånd från nationalistiska partier som Alternativ För Sverige, ändå passerar man inte den värdegrundsribba som Stockholm Pride placerat ut.

Under morgonen har man kunnat se flera utspel från partiets företrädare där de ifrågasätter Stockholm Pride. Beslutet kan tyckas extra märkligt då partiledaren Ilan Sadé är homosexuell. Sadé själv gör följande utspel på Twitter:
”Vi inom HBT-gruppen som motverkar identitetspolitik och gillar yttrandefrihet och fri debatt har fått klara besked från Stockholm Pride. Kom inte hit!”

När det framkom att Medborgerlig Samling ansökt om utställarplats i Pride, vilket även innebär att man betalar avgift och finansierar rörelsen, fick de kritik framförallt högerifrån. Möjligheten finns därför att portningen spelar partiet i händerna, då de kan nyttja sin offerroll och göra utspel mot Pride och återfå viss support från höger.

Medborgerlig Samling har utlovat att de ska arrangera en tillställning parallellt med Pride i Stockholm. Om de vågar göra det Moderaterna fegade ur från, nämligen att bjuda in Milo Yiannopoulos och arrangera Alt Pride, återstår att se.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!