Våldsamt och överbelagt i svenska fängelser

Svenska fängelser är till 95 procent fyllda, till stor del på grund av importen av kriminella invandrare. Den höga beläggningen gör att personalen har svårt att flytta våldsamma fångar och detta har i sin tur lett till allt fler attacker mot både personal och andra fångar.

VÅLD. I det svenska samhället har brottsligheten blivit grövre sedan vi öppnade våra gränser, hjärtan och plånböcker för allt för många människor som inte vill eller kan respektera Sveriges lagar. Med öppnandet av hjärtan kom även öppnandet av fängelsedörrarna för de allt för få kriminella polisen lyckas gripa och som faktiskt får fängelsestraff.

Beläggningen i fängelserna är nu så pass hög att våldet har ökat betydligt på sistone. Förra året skedde 91 fall av våld mot fängelsepersonal vilket innebär en ökning med 65 procent på bara två år.

Leif Kyldal är kriminalvårdare och säger till SVT att en förklaring är att det är svårt att avskilja fångar från varandra eftersom det helt enkelt inte finns plats.

— Vi har mindre möjlighet att flytta på intagna som inte bör vara där de är, så att säga. Det kan vara att de har ett våldsamt beteende, det kan vara att de inte hör ihop med andra intagna. Det i sig kan skapa våldsproblem.

Det handlar inte bara om platsbrist. Fångar har numera närmre till våld än tidigare och våldet blir grövre. Antalet vapen som beslagtas har mer än fyrdubblats på fyra år.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!