IS-ledare som planerade attacker mot Sverige dödade

Fyra ledare för Islamiska staten planerade terrordåd i Sverige. I juni dödades alla vid olika attacker med höghastighetsmissiler.

IS-DÖD. Det är det amerikanska försvarsdepartementet U. S. Central Command (i dagligt tal Pentagon) som på sin hemsida berättar om sina lyckade operationer sedan april. Den förste IS-ledaren som slogs ut var Munawwar al-Mutayari som från Syrien planerade att utföra attacker mot Saudiarabien. Han dödades 24 april genom en attack med höghastighetsmissiler.

Den 2 juni dödades den belgiske medborgaren Soufiane Makouh, som hade kommit till Syrien för att planera attacker mot USA.

Den 12 juni avvärjdes ett konkret hot mot Sverige. Då slog de allierade styrkorna till med höghastighetsmissiler mot Simak, en underrättelseofficer som planerade terrorattacker i Sverige. Ytterligare två personer som var med i samma terrorcell dödades 24 juni, Abu Awf och Abu-Quddamah. Två dagar senare dödades den fjärde medlemmen Sharif al-Ragab.

Brigadgeneral Brian Eifler, som är chef för USA-koalitionen, kommenterar tillslaget:

”Nu när deras konventionella styrkor är tungt tillbakapressade i Syrien försöker Daesh (IS) desperat att fortsätta vara relevanta genom operationer som hotar hela världens nationer. Koalitionen och dess partner kommer att fortsätta se till att Daesh inte har fristäder i Syrien och Irak, genom att störa terrorgruppens förmåga att planera, koordinera och utföra attacker mot världens nationer.”

Enligt Expressen tänker Säpo inte kommentera ärendet.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!