VAL2018. Venstrepolitikern Marcus Knuth berättar i artikeln hur han i sommar äntligen besökte den svenska skärgård som han alltid hört så mycket fantastiskt om. Besöket i Göteborgs skärgård, på öarna Marstrand, Gullholmen och Käringön, levde upp till alla hans förväntningar och han började undra om allt han hört om det svenska eländet var överdrivet eller rent av lögnaktigt.
Hade hans partikollega Mads Fuglede haft helt fel när han i mars påstod att Sverige är förlorat? För Marcus Knuth hade ju inte sett ett enda mångkulturinslag på sin resa i skärgården.
Detta skulle ändra sig.
Marcus Knuth berättar om när de på väg hem passerade Göteborg och skulle ta in på hotell:
”På väg söderut övernattade vi i Göteborg. Det var som att gå från ljuset in i mörkret. Redan när jag parkerade visade sig de första tecknen. Parkeringshuset dånade av arabiska från en grupp unga män som bråkade högljutt. Ute på gatan satt en grupp pojkar med somaliskt utseende på ett staket varifrån de aggressivt antastade alla flickor som gick förbi. När min flickvän och jag senare på kvällen försökte hitta lite svenskt ’hygge’ med stearinljus och härliga köttbullar, möttes vi i stället av kebabställen och blinkande neonskyltar på arabiska. Vi fick direkt intrycket att man i Göteborg har gett upp värnandet om den svenska kulturen. Att det nu är de hundratusentals icke-integrerade invandrade irakierna, somalierna och afghanerna som Sverige har släppt in som sätter dagordningen. Islamiseringen av det svenska samhället har tilltagit i styrka.”
Kan riksdagsvalet rädda Sverige?
Marcus Knuth undrar om riksdagsvalet 9 september kan rädda Sverige. Det enda hoppet han ser är en kovändning i svensk politik, där man påbörjar massiva asylåtstramningar, hemskickande och en handfast gettoplan som den danska regeringen har infört. Men det kräver, skriver Knuth, att den nuvarande alliansen mellan de etablerade partierna i riksdagen bryts – alliansen som håller Sverigedemokraterna utanför allt inflytande.
”Sverige kan nämligen lära sig mycket av Danmark, där Venstre och Dansk Folkeparti genom årtionden har byggt upp en värdepolitisk gemenskap inom asylområdet, som har säkrat att vi i dag inte har det svenska tillståndet. Jag hoppas därför på en ny svensk regering, ledd av det borgerliga, liberalkonservativa Moderaterna som jag ser som mitt svenska systerparti – med stöd av Sverigedemokraterna.”
Knuth konstaterar att SD stormar fram och nu har nästan 30 procent i opinionen samtidigt som Socialdemokraterna ser ut att gå emot ett katastrofval.
”Om en ny borgerlig regering med en ansvarsfull utlänningspolitik fortfarande kan rädda Sverige och den svenska kulturen, vågar jag bara hoppas. Men det första steget på vägen är att de svenska politikerna börjar lyssna på den svenska befolkningens önskemål.