Antisvensk politik fortsatt det viktigaste för Alliansen

Tydligt besked från de borgerliga

I dag höll Alliansen pressträff angående regeringsfrågan efter valet och det tydliga beskedet var att Sveriges tredje största parti och deras väljare inte ska få något som helst inflytande över politiken de nästkommande fyra åren.

VAL2018. När Alliansen samlade till pressträff lämnade de besked angående regeringsfrågan och dörren öppnades till Socialdemokraterna. Den stängdes dock, åter igen, till såväl Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Alliansen kräver regeringens avgång och hoppas förmå Stefan Löfven att stödja en regering med Ulf Kristersson som ny statsminister. Så kommer det inte att bli och den stora utmaningen är att finna ett regeringsalternativ som en majoritet kan tolerera, vare sig mer eller mindre.

Men det är inte regeringsfrågan som är intressant, det är inställningen hos Sjuklövern. Under Alliansens pressträff användes ord som ”ansvar”, ”respekt” och ”ödmjukhet” ofta. Man vill ta ansvar för Sverige och ge landet den bästa regering som går; man visar respekt för väljarna och det underlag som finns – för den demokratiska processen; man är ödmjuk inför behovet av breda överenskommelser.

Det kanske låter bra men själva grundinställningen exkluderar ett parti och en ansenlig del av befolkningen. Det är nämligen som så, att om något är tydligt efter valet så är det att stödet för värdekonservativa och nationalistiska idéer är vinnarna. SD växer med närmare fem procent och KD (efter lite justerande av uttalanden) med nästan två procent. L står kvar och M tappar.

Det ”konservativa” blocket går framåt; det liberala likaså (med Centerpartiets +2,5 som enda motor) och den rödgröna röran med S, MP och V tappar.

Ovan siffror kan komma att ändras eftersom vi inte fått något slutgiltigt valresultat ännu. Tydligt är dock den bredare rörelsen i samhället och den säger att det är dags för något radikalt nytt. Inom Moderaterna och Kristdemokraterna är det också tydligt, eftersom många av deras väljare (och medlemmar) vill se samarbeta med SD.

Men inget av detta spelar någon roll eftersom det nu handlar om att antingen bibehålla makten eller tillskansa sig den. Den konservative väljaren som lade sin röst på M eller KD kommer bli sviken då det ska köpslås med C och L – eller varför inte med S och MP. Annie Lööf visade ju genom att rösta för Afghanlagen att hon värderingsmässigt passar väl in hos MP och S.

Som vanligt när det sägs att det är splittring i politiken kan vi vara säkra på en sak. De är alla överens om att Sverige ska fyllas på med ”flyktingar” och att den svenska skattebetalaren ska stå för notan. Kanske blir det något färre nu (blir det en Alliansregering visar historien oss motsatsen dock, det är alltid de borgerliga som öppnat slussportarna) men det är inte troligt. Många är nämligen restnoterade från tidigare regeringar.

Om man verkligen tog ansvar, visade respekt och varit ödmjuka så hade man satt sig ner med Jimmie Åkesson och SD för att pröva på i alla fall. Men inte ens det gör man. Hellre söka stöd och socialisterna är borgarnas besked. Grattis till er som röstade på M, C, KD eller L. Ni får vad ni förtjänar, bara synd att ni drar ner alla oss andra på kuppen.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!