Vänstern är sig lik – frossar medan folket svälter

Nicolás Maduro med hustru på lyxrestaurang i Turkiet.

Venezuelas president Nicolás Maduro fortsatte på samma vanvettiga socialistiska väg som företrädaren Hugo Chavez vilket lett till sjunkande levnadsstandard, inflation och matbrist. Folket lider men politikens konsekvenser drabbar inte ledaren eller hans trogna. Och svenska vänstern applåderar.

VÄNSTERN. Att Aftonbladet kultur och Vänsterpartiet hyllade Venezuela och sedan, när det gick åt skogen, skyllde på USA, fallande oljepris eller vad man nu kom på är som det brukar. De är marxistiska socialister som vill upphäva äganderätten och lägga allt i händerna på staten. Att det går åt helvete varje gång spelar ingen roll, för någon gång kanske man lyckas.

Det gör man inte, kan vi avslöja.

Mentaliteten hos marxisterna är sig lik. Folket är bra så länge de kan hetsas till en revolution, sedan ska de hålla käft och lyda den upplysta skara av politruker som faktiskt vet bättre, om allt. Sätter man sig till motvärn är man en kulak, en rikis, en borgare. Motvärn betyder att man vill ha kvar äganderätten, något Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt inte vill men har svårt att tala klarspråk om.

Politikens konsekvenser, om det så är svält eller massinvandring drabbar självklart inte de ansvariga eller deras nära och kära. Nåja, inte förrän om folket lyckas ta itu med dem som de gjorde med Nicolae Ceaușescu, vilket tyvärr är för sällan. Senast i raden av att visa det marxistiska hyckleriet är Nicolás Maduro som synts äta på fint och dyrt på en lyxkrog i Istanbul, Turkiet.

Medan hans eget folk knappt har mat för dagen sitter socialisten och smörjer sitt krås.

I ett annat filmklipp passar han också på att bolma på en cigarr, kanske för att understryka att han verkligen inte bryr sig om det elände han skapat men aldrig drabbas av.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!