Ny rapport visar att afrikaner blev dummare av bistånd

Ett brittiskt biståndsprojekt i norra Ghana som berörde 26 500 individer misslyckades inte bara med att underlätta nöden, det fick också som effekt att intelligensen hos mottagarna sjönk. Det visar en officiell rapport.

BISTÅNDSDEBACLE. Att bistånd är en särdeles dålig idé vet de flesta, framförallt eftersom det gör mottagaren beroende av bidrag snarare än hjälper denne att hjälpa sig själv. Nu visar det sig också att de negativa effekterna är större än vi kunnat ana. Kanske är det så att biståndet till och med gör folk dummare.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden ”prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!