FN gör det igen – mänsklig rättighet att bära burka

Om en suverän nation beslutar att heltäckande religiös klädsel som kulturellt används för att hålla kvinnor i schack ska förbjudas på allmän plats, så bryter man mot de ”mänskliga rättigheterna”. Det har kommittéen för mänskliga rättigheter beslutat. Nu kräver man att Frankrike betalar tillbaka bötesbelopp till kvinnor som bötfällts då de burit niqab.

FN. Den vänsterliberala överstatliga organisationen Förenta Nationerna har, genom sin kommitté för mänskliga rättigheter, beslutat att ett land inte får förbjuda religiösa heltäckande plagg på offentlig plats. En del av motiveringen lyder:

”Förbudet kan, i stället för att skydda kvinnor, få motsatt effekt då det begränsar dem till deras hem, hindrar deras tillgång till offentliga tjänster och marginaliserar dem.”

Länder som Frankrike och Danmark, vilka har dylika förbud, motiverar lagstiftningen utifrån säkerhetsperspektiv och sociala skäl, men detta avfärdar kommittéen. Nu har Frankrike 180 dagar på sig att redovisa att man underställt sig FNs krav.

Påbudet från kommittéen är inte rättsligt bindande, men det förutsätts att alla länder som skrivit under resolutionen om de mänskliga rättigheterna följer det som beslutas.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!