NORMBRYTNING. När skolan firade den numera obligatoriska pride-veckan (då vi alla ska visa vår vördnad inför homolobbyn) bestämde sig rektorn för att visa eleverna att ”man får se ut precis som man vill”. Han satte helt sonika på sig en klänning när han gick till jobbet. Inte nog med det, han piffade till naglarna också, med lite nagellack. Han säger till SVT:
– Jag tycker det är viktigt att visa att man får se ut precis som man vill. Det är ett av skolans viktiga uppdrag att kunna lära eleverna. Det finns inga värderingar i det.
Tänk, en gång i tiden var skolans viktigaste uppdrag att lära ut kunskaper.
Rektor Henrik Theorin fortsätter:
– Jag vill visa eleverna på skolan att det faktiskt är okej för en kille att gå i klänning om han vill. Det är inget jag själv gör till vardags men jag vill visa att det faktiskt går att bryta normer.
Reaktionerna har bara varit positiva förklarar han. Däri ligger hela saken. Det är inte ett dugg normbrytande för en man som arbetar inom svenska skolan att klä sig i klänning. Han kör med säkra kort och är bara en kugge i den normbrytande norm som råder inom det svenska etablissemanget.
Det krävs inget mod att som man dra på sig en klänning i Sverige i dag. Christer Lindarw har hållit på med det sedan 1980-talet och gjort bra med pengar på det också. Henrik Theorin flyter bara bekvämt med och samlar solidaritetspoäng.
Nej, vill man vara normbrytande och modig i dag så är man traditionell nationalist och sätter en DFS-nål på kavajen … eller klänningen om man så vill.
Bäst vore dock om skolan slutade bry sig om dylik plakatpolitik och istället ägnade sig åt att lära ut kunskap.