Äntligen slut på Aquarius seglats

– Flyktingsmugglarna kastar in handduken

NGO-skeppet Aquarius 2012.

Äntligen ankrar fartyget Aquarius för gott. Hon var ett av de sista privata ”räddningsfartygen” som patrullerat kusten utanför Libyen för att kunna underlätta människosmugglingen till Europa.

MÄNISKOSMUGGLING. Nu är det slut på flyktingsmugglingen för Läkare utan gränser och SOS Méditerranée. I ett pressmeddelande skriver Nelke Manders, generalsekreterare för Läkare utan gränser i Amsterdam:

”Detta är en mörk dag. Inte bara för att Europa har misslyckats med att tillhandahålla sök- och räddningsinsatser på Medelhavet. Man har även aktivt förstört andras försök att rädda liv”.

Fartyget som varit en del av människosmugglingen över Medelhavet har legat för ankar i Marseille i Frankrike sedan Panama avregistrerade det för två månader sedan. Detta kan vara spiken i kistan för insatsen, som under senare tid blockerats från såväl italienska som maltesiska hamnar.

Källa SVT Nyheter
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!