Brasiliens människorättsmyndighet läggs ner

– Ny myndighet som ska överse kvinnor, familjer och ursprungsbefolkningen skapas

Damares Alves.

Den nya myndigheten kommer att ledas av Damares Alves. Hon är konservativ kongressledamot, pastor och jurist. Utnämningen av henne har sänt chockvågor bland feminister och homoaktivister.

BRASILIEN. Istället för en människorättsmyndighet inrättar Brasiliens nya president, Jair Bolsonaro, en ny myndighet som särskilt ska bevaka kvinnor, familjer och ursprungsbefolkningens intressen. Chef för den nya myndigheten blir Damares Alves. Hon är konservativ och ledare för en organisation med fokus på att hjälpa utsatta barn bland ursprungsbefolkningen i landet.

Hon är anhängare av rätten till liv och menar att kvinnor är menade att vara mödrar. Helst vill hon se ett Brasilien där inga aborter sker. Hon har attackerat feminismen offentligt och sade förra året att ”det är som om det var ett krig mellan män och kvinnor i Brasilien. Så är det inte.” Hon försvarar dock homoäktenskap, vilka är tillåtna i Brasilien.

Bolsonaros motståndare skriker sig nu hesa över beslutet och menar att detta hotar allt. De menar också att Alves är det absolut sämsta valet för att leda den nya myndigheten.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!