Skottlossning vid julmarknad i Strasbourg – en död och flera skadade

– Krypskytt öppnade eld mot besökare

Enligt uppgifter ska flera skott ha avlossats invid en julmarknad i den franska staden Strasbourg. Den franska inrikesministern har uppmanat alla som befinner sig i området att hålla sig inomhus.

FRANKRIKE. Det utbröt panik i centrala Strasbourg när ett flertal skott plötsligt brann av vid 20-tiden i kväll. Enligt Emmanuel Foulon, som arbetar med presskontakter på EU-parlamentet, sprang skrikande människor omkring medan poliser med dragna vapen rörde sig mot den förmodade platsen för skottlossningen.

En lokal journalist, Bruno Poussard, skrev på Twitter att han hörde ett dussin skott. Först ett och två, sedan flera som avfyrades stötvis.

Enligt en lokal tidning var det en krypskytt som först öppnade eld på en plats för att sedan ge sig av en bit bort för att skjuta igen. Frankrike befinner sig alltjämt på en förhöjd hotnivå sedan landet drabbats av flera terrorattacker. I skrivande stund är dock information om händelsen mycket knapphändig.

Skytten är vid 21.30-tiden fortfarande på fri fot och oidentifierad. Polisen håller öppet för att det kan finnas en ytterligare gärningsman.

”Skottlossning i centrala Strasbourg. Vi är tacksamma för att alla håller sig hemma medan vi inväntar ett förtydligande av läget”.

Så skriver biträdande borgmästaren Alain Fontanel på Twitter.

Julmarknaden, som ligger vid Place Kléber (en turisttät plats) var hårt bevakad, precis som många julmarknader i västeuropeiska städer är. Det hjälpte inte.

Europaparlamentet är i Strasbourg för möte och parlamentet har stängts ned, dock verkar skotten riktats mot ”mjuka mål” – alltså civilbefolkningen.

Nätet översvämmas nu av obekräftade rykten. Tidningen Svegot kommer inte ägna sig åt spekulationer utan inväntar morgondagen då vi förhoppningsvis vet mer om vad som hänt. 09.00 sänder Morgon med Svegot live och vi kommer då gå igenom vad som sker under kvällen och natten.

Skottskadade får hjälp.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!