Munkar misshandlades i kyrka i Wien

Klosterkyrkan i Wien där överfallet ägde rum.

Fem munkar misshandlades, varav en grovt, när rånare slog till mot en kyrka i Wien.

KRIMINELLT. Året slutade illa för fem munkar i Wien. Rånare slog till mot den katolska kyrkan Klosterkirche Maria Immaculata i Wien. De tvingade ner en munk på golvet varpå en annan munk ingrep. Han och ytterligare tre munkar blev då misshandlade och tagna som gisslan av rånarna under flera timmar.

När polisen anlände till platsen hade rånarna hunnit fly. Munkarna fick föras till sjukhus får vård. Rånarna fick med sig kontanter och värdeföremål. En av rånarna talade tyska, men med utländsk brytning.

På morgonen, samma dag som rånet skedde, bombhotades också Stefansdomen i staden. Polisen stängde av den under flera timmar innan de kunde konstatera att det inte fanns någon bomb. Man vet inte om de två händelserna hör ihop, men polisen utesluter inget.

Allt oftare i Europa utsätts kyrkor för vandalisering och rån. Dels beror det på att kyrkorna kan ha mycket värdefulla föremål och att säkerheten inte alltid är vad den borde vara. En annan förklaring torde dock vara att många människor som kommit till Europa under senare år ser kristendomen (och därmed de kristna helgedomarna) som legitima måltavlor för sitt tjuveri och/eller förstörelselust.

Att kyrkor utsätts hindrar dock vare sig den katolska kyrkan eller protestantiska dito att stå upp för och kräva öppna gränser.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!