Rituell slakt förbjuden i Belgien

– Judar och muslimer upprörda

Hotas religionsfriheten av att religös slakt förbjuds? Det menar såväl judar som muslimer i Belgien efter att koscher- och halalslakt nu förbjudits.

RELIGIÖST. Sedan nyår är det förbjudet med religiös slakt i den flamländska delen av Belgien. Senare i år kommer det samma gälla i Vallonien. Detta har upprörd såväl judiska som muslimska ledare vilka menar att religionsfriheten hotas av förbudet. Ledaren för ”Conference of European Rabbis” säger till Jerusalem Post:

–  Gång på gång säger EU:s ledare till den judiska befolkningen att det inte finns ett Europa utan judar. Men dessa förbud underminerar sådana påståenden.

Enligt såväl muslimer som judar kan lagen kopplas samman med den växande islamofobin och antisemitismen i Europa.

I Sverige är det förbjudet med judisk och muslimsk ritualslakt (med vissa undantag), varför sådant kött måste importeras. Debattören Eli Gönder menar att lagstiftningen riktar sig mot muslimer och att judarna åker med på kuppen. Till Dagen säger han:

–  Men det går inte bara att förbjuda halal, så därför får judar också ta smällen.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!