Kommunister avskedas i Brasilien

Stabschefen Onyx Lorenzoni ska röka ut kommunister.

Brasiliens nytillträdda president vilar inte på hanen. 300 kommunister ska sparkas inom administrationen, resten ska rökas ut framöver.

NYORDNING. Det var vid det första kabinettsmötet med president Jair Bolsonaro som beslutet fattades och stabschefen Onyx Lorenzoni konstaterade:

– Samhället har sagt att det är nog med de socialistiska och kommunistiska idéer som de senaste 30 åren lett oss till nuvarande kaos.

För att komma tillrätta med de samhällsomstörtande elementen inom statsapparaten så kommer inledningsvis 300 tjänstemän att sparkas. Därefter ska man fortsätta leta upp ytterligare fler och göra sig av med dem.

Det är en mycket klok strategi av presidenten. När ett maktskifte äger rum är det många inom administrationen som ”hänger med” från tidigare och dessa kan sätta käppar i hjulen när den nya politiken ska genomföras. Extra illa är det att ha kommunister och dylikt på olika poster eftersom de aldrig kan agera opolitiskt.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!