Organiserade sexbrott mot barn i Helsingfors

Tre utländska män har gripits i Helsingfors, Finland, misstänkta för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn.

SEXBROTT. Helsingforspolisen har gripit tre utlänningar misstänkta för sexbrott mot barn. I nuläget handlar det om ett offer som varit utsatt under en längre tid. Samtidigt utreds ett annat fall i Helsingfors där ett barn utsatts.

Huruvida brotten har någon koppling till härvan i Uleåborg, där flera unga flickor under 15 år utsatts för grova sexualbrott av utlänningar, vill inte polisen i Helsingfors uttala sig om. (i nuläget sitter 14 utlänningar gripna eller häktade för brotten i Uleåborg)

Den finska regeringen sa först att de inte skulle samlas för att diskutera det som hänt, men under söndagen ändrade man sig och meddelade att regeringen under tisdagen och fredagen visst kommer ta upp det som hänt.

Samtliga gripna och misstänkta är utlänningar. Om de kommit under senare tid eller uppehållit sig i Finland under längre tid är i nuläget oklart.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!