Ett barn per dag ”byter kön” i England

Det beskrivs som en epidemi. Det har skett en dramatisk ökning av ungdomar i England som vill byta juridiskt kön. De flesta är i tonåren, men några så unga som tio år. Theresa May, premiärminister, ser dock inte detta som något problem.

SJUKDOM. Storbritannien slår rekord. I könsbyte. I snitt är det ett barn per dag som har fått för sig att de är ett annat kön än det som de fötts i.

Louise Bowers arbetar för den myndighet som ändrar juridiskt kön och säger att ökningen varit snabb.

— Det brukade handla om några i månaden. Nu är det sju till tio i veckan.

De flesta som byter kön är 14-15 år gamla, men några är bara tio.

Antalet barn som skickas för att få en ”könsutredning” har ökat från 314 år 2011. Fem år senare var siffran över 2000. Denna epidemi fick jämställdhetsministern Penny Mordaunt att beordra en utredning i frågan.

Theresa May tar det hela med lugn och menar att det inte är något konstigt. Istället tycker hon att man ska fokusera på att ”utrota homofobi och transfobisk mobbning”.

— Vi har planer på att förenkla och av-medicinera proceduren för att ändra sitt kön, eftersom det inte är någon sjukdom att vara transsexuell och det därför inte ska behandlas som en sådan.

Men alla tar det inte med samma lugn som May. Chris McGovern var tidigare rådgivare i utbildningsfrågor och varnar för att könsbytandet har blivit en industri, där många tjänar pengar.

— Det finns de som gör sig karriärer på att övertyga barn om att byta kön, när barnen är så små att de bara borde få vara barn.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!