Trump sätter stopp för trans-soldater

Efter en lång kamp verkar Trump segra ytterligare en gång. Personer som hävdar att de fötts i fel kön är inte längre välkomna att arbeta i USAs väpnade styrkor.

KÖNSBYTE. Trumpadministrationen får till slut som den vill. Transsexuella är inte välkomna i USAs väpnade styrkor. Den nya policyn röstades igenom i högsta domstolen i tisdags med siffrorna 5-4. Samtliga republikaner röstade för ett stopp.

Detta innebär att Pentagon nu kan vägra personer som ”bytt kön” att ta värvning, samt att de transpersoner som redan är anställda måste acceptera att vara registrerade som sitt biologiska kön. De som redan påbörjat ”könsbyte” undantas dock från de nya reglerna.

Det har varit över ett års kamp för att få igenom beslutet. Trump sade tidigt under sitt presidentskap att USAs militär måste fokusera på att vara en ”avgörande och överväldigande” kraft, och inte syssla med HBTQ-frågor. Han har även sagt att de medicinska kostnaderna är för stora. I dagsläget ses en ”könskorrektion” som nödvändig kirurgi och betalas därför med skattepengar om man är anställd inom det militära.

”Vår militär måste vara fokuserad på avgörande och överväldigande seger, och kan inte vara belastad med de stora kostnader och den splittring som transpersoner inom militären innebär.

Nu verkar det alltså som hans policy äntligen går igenom även om striden inte är över. Flera ”transsoldater” driver rättsfall i lägre instanser och de kan ta sig hela vägen upp till högsta domstolen, men eftersom Trump numera har fem republikanska domare så är det inte sannolikt att röstsiffrorna kommer ändras.

Alexandra Larsson, före detta man som nu ”korrigerat” sitt kön till kvinna. Foto: Wikipedia

Att transpersoner inte anses som mentalt sjuka, utan soldatmaterial, kan det amerikanska folket tacka tidigare presidenten Barack Obama för. När American Psychological Association slutade klassa ”könsbytare” som sinnesförvirrade var steget inte långt för Obama att även ge dem rätt ta värvning.

I Sverige är läget, givetvis, annorlunda. Bland annat har vi den hyllade könsbytaren, major Alexandra Larsson, djupt involverad i HTBQ-frågor, lesbisk och den första i Sverige att genomgå en ”könskorrigering” och fortsätta sitt arbete inom försvarsmakten.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!