Trump får nio miljarder till muren mot Mexico

Pentagon beviljade tidigare i veckan nio miljarder kronor till en skyddmur längs den mexikanska gränsen. En stor seger för presidenten som har fått ta till kreativa metoder för att få loss pengar.

Den omtalade och efterlängtade muren mot Mexico kan äntligen börja byggas. Muren var ett av Donald Trumps vallöften men det var länge tveksamt om han skulle lyckas få loss pengar för att bygga den då han blev motarbetad i kongressen.

För att kringgå den trilskande kongressen deklarerade presidenten nationellt nödläge, till viss förfäran hos både demokrater och republikaner.

Strategin lyckades, iallafall delvis. Ställföreträdande försvarsminister Patrick Shanahan sa i ett uttalande att försvarsdepartementet nu kan börja bygga vägar, staket och belysning för att förhindra narkotikasmuggling från Mexico till USA.

Muren blir inledningsvis runt nio mil lång och fem meter hög och kommer byggas vid Yuma i Arizona samt El Paso, Texas.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!