Bör känslor och tabun styra vem som får medverka i public service? När Henrik Brandão Jönsson avvisades från P4:s studio efter att ha uttryckt sig politiskt inkorrekt om prostitution, jublade många mainstreamtyckare på nätet. Men är det rimligt att tysta en person och bokstavligen förbjuda honom att fortsätta delta i en diskussion bara för att programledaren ”känner att det blir jobbigt”?
Vi fördjupar oss i frågan och diskuterar åsiktskorridorer och samtalets feminisering, samtidigt som vi granskar hyckleriet kring prostitutionsfrågan.
När Jimmie Åkesson bjöd in till stor bröllopsfest dök en person upp som i media beskrivits som gängkriminell. Hur kunde detta ske och vad säger det om Åkessons statsmannamässighet? Ju mer vi granskar bröllopet, dess gäster och genomförande, desto mer undrar vi om detta verkligen är värdigt. Har ”folkligheten” gått för långt, och kan oförmågan att höja sig över massan bli Åkessons stora akilleshäl?
Vi analyserar också mätningen från DN/Ipsos som visar att svenskars oro för att drabbas av skjutningar minskar. Samtidigt rapporteras det om hur en minderårig pojke sköt inne på ett köpcentrum i Kungsbacka, och hur en man som sköts ihjäl i Malmö misstänks vara en ”felskjutning”. Allt fler verkar uppenbarligen avtrubbade inför gangstervåldet – vilka konsekvenser kan detta få?
Dessutom: Iran har nu tillgång till barnsoldater i Sverige – ska vi bara fortsätta som vanligt?